Hållbart, naturligt & vackert!

Vår, Erik Hjärtfors och Charlott Malmborgs passion för hållbarhet, småskalighet och samarbeten har gjort att Wood Design och Lövsjö Loghouse är blomstrande företag mitt bland skog och sjö i djupaste Småland.

Fabriken Soläng ligger endast ett par kilometer från Eriks familjegård där generationer har brukat med skog och land. Vår egen gård, Lövsjö ligger inte heller långt därifrån och närheten är en viktig nyckel i vår affärsverksamhet.

Erik är skogsmästare och har arbetat med skog och trä i hela sitt liv. Lövsjö Loghouse har han drivit sedan början av 2000-talet. Till en början med fokus på timmerhus, vilket så här långt har resulterat i över 50 byggda fritidshus i olika form och format. De senaste tio åren har även inredning – och möbeltillverkningen vuxit sig stor, med så väl privatpersoner som butiker och restauranger som beställare. Ett par år runt millenniumskiftet drev Erik olika aktiviteter för företag och större sällskap vid föräldrar gården. Allt från Volleyboll torneringar till flott turer med fysiska utmaningar och historiska upptåg.

Jag älskar mångbruket. Att både nyttja skogen för turister och aktiviteter och samtidigt kunna förädla skogen jag har runt knuten till vackra hållbara hus och inredningsdetaljer. Det är en passion och den har lett mig till fantastiska samarbeten genom åren med andra entreprenörer – Erik Hjärtfors

Charlott som är uppväxt utanför Malmö har i sitt yrkesverksamma liv verkat för hållbarhet i olika former. Med över tio år i byggbranschen, med en utbildning som fastighetsföretagare i botten, har Charlott arbetat för att införa en helhetssyn vad gäller hållbarhet och miljö. Efter att varit verksam som miljöchef på Skanska / BoKlok och nu på senare år som konsult inom OBOS-koncernen, har hon fått många möjligheter att implementera de så viktiga aspekterna av naturliga miljömaterial och långsiktigt tänkande vilket så klart har gynnat den egna produktionen av Ecolyxhus samt uthyrningen.
På 90-talet drev och ägde Charlott ett café och bageri i centrala Malmö, som redan då hade hälsa och välbefinnande i fokus.

Smarta hållbarhetsval och en allmän sparsamhet med naturens resurser genomsyrar allt vi gör. Att få jobba i det lilla som vår egen verksamhet utgör, men samtidigt vara en del i en stor koncerns miljöarbete gör att perspektiven vidgas. Kontrasterna av staden & aktiviteter med lugnet och välmåendet som infinner sig i naturen vill vi gärna dela med oss av. Både våra hus, vår ”glamping” och vårt aktivitetscenter hjälper folk, på ett enkelt sätt, att få ta del av naturen och allt det goda i livet – Charlott Malmborg.

I vårt arbete använder vi till stor del vår egen skog. Både för tillverkningen, aktiviteterna och boendet. Vi har många intressanta samarbeten med andra småföretagare och leverantörer och vi hoppas på att detta bara kommer att fortsätta öka framöver.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om allt från skärbrädor till huskonstruktioner, event eller boenden.
Charlott & Erik.

KONTAKTA OSS

7 + 10 =

© Wood Design, 2018