Hållbart, naturligt & vackert!

Vår, Erik Hjärtfors och Charlott Malmborgs passion för hållbarhet, småskalighet och samarbeten har gjort att Wood Design och fabriken Lövsjö Loghouse är ett blomstrande företag mitt bland skog och sjö i djupaste Småland.

Fabriken ligger endast ett par kilometer från Eriks familjegård där generationer har brukat med skog och land. Vår egen gård, Lövsjö ligger inte heller långt därifrån och närheten är en viktig nyckel i vår affärsverksamhet.

Erik är skogsmästare och har arbetat med skog och trä i hela sitt liv. Fabriken har han drivit i mer än femton år. Till en början med fokus på timmerhus, vilket så här långt har resulterat i över 50 byggda fritidshus i olika form och format. De senaste tio åren har även inredning – och möbeltillverkningen vuxit sig stor, med så väl privatpersoner som butiker och restauranger som beställare.

Jag älskar det småskaliga. Att kunna förädla skogen jag har runt knuten till vackra hållbara hus och inredningsdetaljer är en passion och den har lett mig till fantastiska samarbeten med andra entreprenörer – Erik Hjärtfors

Charlott som är uppväxt utanför Malmö har i sitt yrkesverksamma liv verkat för hållbarhet i olika former. Med över tio år i byggbranschen, med en utbildning som fastighetsföretagare i botten, har Charlott arbetat för att införa en helhetssyn vad gäller hållbarhet och miljö. Efter att varit verksam som miljöchef på Skanska / BoKlok och Byggmästar’n i Skåne har hon fått många möjligheter att implementera de så viktiga aspekterna av naturliga miljömaterial och långsiktigt tänkande. Allt detta appliceras nu på produktionen av företagets fritidshus och i den dagliga driften av de hus so hyrs ut.

Smarta hållbarhetsval och en allmän sparsamhet med naturens resurser genomsyrar allt vi  gör. På vår egen gård är drömmen att ha ett lokalt kretslopp och solceller så att vi verkligen kan ta ansvar för vår egen energikonsumtion. Vi har även höns och odlar en del av vår egen mat. Vi försöker leva som vi lär – Charlott Malmborg.

I vårt arbete använder vi till stor del vår egen skog. Vi tillverkar våra produkter inomhus i vår fabrik, vi samarbetar med lokala sågverk och snickare och har många intressanta samarbeten med andra byggföretag, turistföretagare och inredare. Restauranger, butiker, mässor, privatpersoner, Astrid Lindgrens värld och Liseberg är några exempel på våra återkommande kunder.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om allt från skärbrädor till nyckelfärdiga hus.

Charlott & Erik.

KONTAKTA OSS

13 + 14 =

© Wood Design, 2018